Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ostravané si mohou zdarma posvítit na cukrovku

8.11.2017

Zájemci o problematiku cukrovky z Ostravy a okolí se mohou již tento pátek 10. listopadu zúčastnit bezplatné preventivní akce. Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL, pořádá k příležitosti Světového dne diabetu preventivní a osvětovou akci Den prevence diabetu, která zahrne škálu vyšetření zdarma, možnost konzultací i poradenství a také ukázku produktů určených diabetikům.

„Záměrem akce je zvýšit povědomí široké veřejnosti o všech typech diabetu a možnostech prevence, ale také představit všem diabetikům nové možnosti a sortiment, který by jim třeba mohl pomoci zpříjemnit si každodenní vypořádávání se s touto nemocí,“ vysvětluje Bc. Xenie Gašparová, manažerka ošetřovatelské péče Vítkovické nemocnice.

Den prevence diabetu proběhne v prostorách Lékárny AGEL ve Vítkovické nemocnici od 10 do 14:30 hodin a jeho program zahrne měření hladiny krevního cukru a krevního tlaku zdarma, odborné konzultace o správné výživě i životosprávě, poradenství nebo i prezentaci přípravků vhodných pro diabetiky.

Na Den diabetu do Vítkovické nemocnice jsou zváni jak diabetici, tak i všichni ostatní zájemci, kteří chtějí o cukrovce, jejích příznacích či prevenci získat informace přímo od specialistů. Právě v souvislosti s cukrovkou je přitom prevence nanejvýš důležitá.

„Lidé cukrovku velmi často podceňují, protože onemocnění probíhá i řadu let bez jakýchkoliv příznaků a větších obtíží. Diabetes je přitom jedna z nejzákeřnějších civilizačních chorob,“ varuje Gašparová. Každý rok je diagnostikováno onemocnění diabetem 2. typu u sedmi miliónů lidí, a pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí. Jen v České republice se s diabetem léčí přes 800 000 lidí. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: