Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Díky recyklaci starých spotřebičů Vítkovická nemocnice významně přispěla k ochraně přírody

25.7.2017

K ekologičtějšímu a společensky odpovědnému fungování přistupuje v Česku stále více firem. Výjimkou není ani Vítkovická nemocnice v Ostravě, která je členem skupiny AGEL. V loňském roce například nemocnice díky recyklaci starých elektrospotřebičů ušetřila tisíce litrů ropy, stovky litrů vody i tuny emisí CO2.

Konkrétně v roce 2016 odevzdala Vítkovická nemocnice k recyklaci 45 vysloužilých televizí, 59 monitorů a 2 730 kilogramů drobného elektra. Ekologické zpracování těchto spotřebičů probíhá ve spolupráci s neziskovou organizací ASEKOL, která se zabývá zpětným odběrem elektrických zařízení i jejich recyklací.

„Z Certifikátu Environmentálního vyúčtování společnosti ASEKOL vyplývá, že naše firma odevzdala v loňském roce k recyklaci 45 televizí, 59 monitorů a 2 730 kg drobných spotřebičů. Tím jsme uspořili 81 MWh elektřiny, 5 015 litrů ropy, 335 m3 vody a 2 tuny primárních surovin. Navíc jsme snížili emise skleníkových plynů o 16 tun CO2 a produkci nebezpečných odpadů o 68 tun,“ říká Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Vítkovické nemocnice.

Ekologický dopad třídění elektrospotřebičů přitom není nijak malý. V uvedeném množství ušetřené vody by se například mohlo osprchovat 4496 pacientů nemocnice. Úspora 5 tisíc litrů ropy se pak například rovná spotřebě potřebné k ujetí úctyhodných 59 tisíc kilometrů v nemocniční sanitce a ušetřených 81 MWh elektřiny by postačilo na plný provoz celé Vítkovické nemocnice na deset dní.

„Naše firma zodpovědně odevzdává elektrozařízení ke zpětnému odběru již několik let a čísla jednoznačně ukazují, že pro naši planetu, a tudíž i pro každého z nás má zpětný odběr elektrozařízení, i těch nejmenších, smysl,“ uzavírá Ing. Tomáš Mikula.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: