Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

V prvním pololetí letošního roku se ve Vítkovické nemocnici narodilo více chlapců

10.7.2017

Celkem 715 dětí se v prvním pololetí letošního roku narodilo ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, která patří do skupiny AGEL. Mezi novorozenci mírně převažovali chlapci, kterých bylo 366. Děvčat přišlo na svět celkem 349. Mezi dětmi byly i dva páry dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl letos zatím leden, kdy zdravotníci asistovali u 147 porodů. Nejméně se rodilo v dubnu, kdy do Vítkovické nemocnice přijelo rodit 89 maminek. „Rodiče volili pro své ratolesti především tradiční česká jména. Mezi děvčaty bylo nejvíce Elišek, Karolínek, Adélek a Sofií. Mezi chlapci převládali Adamové, Janové, Jakubové a Dominikové,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice Mgr. Petra Chromková.

Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. Ve Vítkovické nemocnici přišel letos na svět například i malý Clark, Dorian, Brayen Sebastián, Leon či Joachym. U dívek patřila mezi netradiční jména například Jasemin, Feria, Zoe, Gréta, Amanda či Ada.

Maminky do Vítkovické porodnice přitom zdaleka nepřijíždějí jen z Ostravy a nejbližšího okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Českého Těšína, Frýdku-Místku či Nového Jičína.

Porodnice Vítkovické nemocnice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: