Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Dětské oddělení Vítkovické nemocnice žije Velikonocemi

13.4.2017

Dětské oddělení Vítkovické nemocnice v těchto dnech plně ožívá Velikonocemi. Na parapetech oddělení se vyjímají vyrobené kraslice a kuřátka, okna zdobí ovečky a děti si užívají program plný tvoření a povídání o Velikonocích. Sváteční aktivity spojené s Velikonocemi si pro malé pacienty připravili zdejší zdravotníci ve spolupráci s dobrovolníky, kteří se tak snaží přinést sváteční atmosféru i k lůžkům těch dětí, které nemohou být během svátečního období doma.

„Spolu s našimi učitelkami vyráběly děti například velikonoční slepičky, ovečky i různé jarní květinové ozdoby. Nechybělo ale ani vyprávění o jaru a Velikonocích, všech tradicích a symbolech. Do Velikonoc pak máme připraveno ještě tradiční zdobení perníčků a kraslic, nebo i výrobu ozdob z keramické hlíny. V rámci spolupráce se sdružením Adra navíc probíhají výtvarné dílničky rovněž zaměřené na jaro a Velikonoce,“ prozrazuje staniční sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice Bohumila Lokajová.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie, do které se kromě zdravotníků a dětí mohou zapojit i rodiče či příbuzní malých pacientů. Děti, které jsou ještě před Velikonocemi propuštěny do domácího léčení, si pak výzdobu mohou odnést do svých domovů a udělat radost i svým blízkým.

Velikonoční aktivity budou na dětském oddělení probíhat ještě celý tento týden a na Velikonoční pondělí pak na všechny malé pacienty čeká pomlázka a drobná sladká odměna.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: