Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Klid na lůžku zajišťují ve Vítkovické nemocnici nově také špuntomaty

7.4.2017

Na lůžkových odděleních Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL, si od počátku dubna mohou pacienti užít více klidu. A to díky aktivitě mladých nadšenců, kteří na základě citlivého pozorování nemocničního prostředí shledali, že klid a ticho jsou velice významné faktory přispívající k pohodě pacientů, a tím pádem i léčbě. Svůj nápad proměnili v realitu a přičinili se o instalaci pěti tzv. špuntomatů přímo ve Vítkovické nemocnici.

Díky skupině nadšených mladých lidí vznikl nápad zřídit v nemocnicích špuntomaty. „Špuntomaty vypadají jako automaty na žvýkačky. Hodíte do nich dvacetikorunu a vypadnou vám v plastovém průhledném pouzdru podobném vejci dva špunty. Ve Vítkovické nemocnici máme celkem pět těchto přístrojů, a to na chirurgických odděleních, neurologii a na interních odděleních,“ říká manažerka ošetřovatelské péče Vítkovické nemocnice v Ostravě Bc. Xenie Gašparová s tím, že pacienti najdou u špuntomatu i návod, jak si správně špunty do uší nasadit.

Zatímco v podobných automatech jsou lidé zvyklí kupovat nezdravé pamlsky nebo ne příliš kvalitní miniaturní hračky, ve špuntomatech si zájemci naopak přijdou na nejlepší kvalitu. „Špunty jsou vyrobeny z měkké pěny a splňují veškeré normy.  Každý pár je navíc hygienicky zabalen v plastovém pouzdře, takže je možné vzít si s sebou špunty domů,“ doplňuje Bc. Gašparová s tím, že ticho a klid pomáhají při soustředění, ale i při dobrém spánku. Ten je nesmírně důležitý pro jakkoli oslabený organismus, ať už nemocí nebo operačním výkonem. Při spánkové deprivaci se doba hojení stává nejenom obtížnější, ale mnohdy i delší.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: