Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice se zapojují do celorepublikové akce „Do práce na kole“

18.5.2016

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL, se aktivně zapojili do šestého ročníku celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu. Do soutěže „Do práce na kole“ se přihlásilo celkem 16 zaměstnanců Vítkovické nemocnice a dva zaměstnanci Lékárny AGEL, která v areálu nemocnice sídlí. Všichni přitom budou tento měsíc cestovat do práce na kolech, chodit pěšky, nebo třeba jezdit na bruslích. O vítězství v soutěži se pak poperou s dalšími firemními týmy, a to v kategoriích pravidelnosti i výkonnosti.

„Pohyb je nezbytným předpokladem dobrého zdraví, a zejména dnes, kdy máme všichni auta, dopřáváme si nezdravá jídla, máme sedavá zaměstnání a jsme obklopeni stresem, hraje opravdu významnou roli pro udržování dobré fyzické i psychické kondice. Soutěž tedy bereme jako skvělou příležitost a konkurenci jako výbornou motivaci,“ říká personální manažer Vítkovické nemocnice Ing. Jan Poštulka, který je zároveň koordinátorem akce ve Vítkovické nemocnici.

Jednou ze soutěžících zaměstnankyň je i Petra Sackeová, staniční sestra stanice C Vaskulárního centra Vítkovické nemocnice, která jezdívá do práce do Vítkovic až z Hlučína. „Je to zhruba dvanáct kilometrů, takže cesta tam a zpět dělá okolo pětadvaceti. Když přišla nabídka zapojit se do soutěže, poprvé loni, neváhala jsem. Kolo mě baví a jezdívám na něm i mimo soutěž, pokud je teplé počasí,“ shrnuje Petra Sackeová s tím, že ve Vítkovické nemocnici jsou pro cyklisty nastaveny i vhodné podmínky. V areálu nemocnice se nachází hned několik cyklostojanů, ale také uzamykatelná kolárna. Zaměstnanci pak mají k dispozici sprchu i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění na kole.

Do letošního ročníku soutěže se zapojilo přes deset tisíc účastníků napříč republikou, kteří budou soutěžit hned v několika kategoriích – od výkonnosti, přes vytrvalost, až po dlouhodobou soutěž „Aby firmy šlapaly“, která potrvá až do září. Pro Vítkovickou nemocnici přitom není letošní ročník premiérou. Do akce se nemocnice zapojila letos již potřetí.

„Důležité je pro nás zúčastnit se a připomenout sobě i okolí, že lze žít i jinak, aktivněji. Člověk dělá něco pro své zdraví, endorfiny mu přidají na náladě, ušetří výdaje za benzín, a určitě se dopracuje i k lepšímu vzhledu. Umístění v soutěži je pak už jen pěknou třešničkou,“ uzavírá Ing. Jan Poštulka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: