Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická Nemocnice oslaví Den hygieny rukou přednáškami pro zdravotníky i širokou veřejnost

3.5.2016

Pátý květen je Světovým dnem hygieny rukou a k jeho oslavám se každoročně připojují stovky zdravotnických zařízení napříč kontinenty. Vítkovická nemocnice, která je členem skupiny AGEL, v tomto nebude výjimkou a přesně ve čtvrtek 5. května nabídne všem zdravotníkům, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti osvětovou akci zaměřenou na hygienu rukou. Ve velkém přednáškovém sále nemocnice budou připraveni odborníci s výkladem a ukázkami správného mytí rukou, kteří příchozím také osvětlí, kdy a proč je potřeba si ruce mýt.

„Většina lidí si myslí, že výuku správné hygieny potřebují pouze děti. To je ale velký omyl. Drtivá většina lidí si myje ruce nedostatečně a navíc mnozí si nemyjí ruce vždy, kdy by měli. Ruce je potřeba umývat po toaletě nebo před i po jídle, ale také po zakašlání, kýchnutí i smrkání a také po jakémkoliv návratu z venku,“ upozorňuje Bc. Radek Mikšík, ústavní hygienik Vítkovické nemocnice s tím, že ruce je potřeba mýt nejen na dlaních, ale i shora a mezi prsty, což jsou nejčastěji opomíjená místa.

Hygiena rukou je přitom důležitá zejména kvůli prevenci přenosu infekčních a průjmových onemocnění, která mohou být mnohdy vážná, ne-li přímo život ohrožující. „Typickými chorobami nemytých rukou jsou například virová hepatitida typu A, chřipka, salmonelóza, rotavirové infekce či enterovirové infekce,“ jmenuje Bc. Radek Mikšík.

V rámci akce Den hygieny rukou budou zdravotníci ve Vítkovické nemocnici informovat o problematice mytí rukou, stejně jako motivovat příchozí i k důslednému vyžadování takovéto hygieny od okolí – ať už od blízkých a známých, nebo třeba i od zdravotnického personálu, který může být rovněž přenašečem choroby. Každý příchozí navíc dostane od zdravotníků malý upomínkový předmět.

Zájemci o informace ohledně hygieny rukou mohou přicházet do velkého přednáškového sálu budova H4 ve 2. patro Vítkovické nemocnice ve čtvrtek 5. května, a to v časech 9.00, 11.00 a 13.00 hodin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: