Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Největším přínosem pro medicínu byla v loňském roce práce gastroenterologa ostravské Vítkovické nemocnice

2.5.2016

Prestižní ocenění Unie pacientů si minulý týden převzal MUDr. Přemysl Falt, Ph.D., z Centra péče o zažívací trakt ostravské Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Lékař od Unie pacientů získal Jeseniovu cenu za největší přínos pro pokrok v medicíně, udělenou odbornou porotou. Získané ocenění však mladý gastroenterolog vnímá jako uznání pro celý kolektiv Centra péče pro zažívací trakt Vítkovické nemocnice.

Pětatřicetiletý gastroenterolog MUDr. Přemysl Falt, Ph.D., z Vítkovické nemocnice dosáhl v loňském roce hned několika významných úspěchů. Jeho článek o unikátním řešení komplikovaného zdravotního stavu otiskl prestižní impaktovaný časopis Gastrointestinal Endoscopy. Průvodní fotografie zákroku se dokonce dostaly na titulní stránku, což se během 82leté historie časopisu nepodařilo žádnému českému autorovi. „V článku jsme popsali námi provedené endoskopické řešení velmi vzácné komplikace zavedené výživové sondy a drenáže žlučových cest, kdy došlo k zauzlování obou sond. Pokud by se stav nepodařilo vyřešit endoskopicky, byl by nutný poměrně složitý operační zákrok,“ popsal Přemysl Falt.

Dalším Faltovým významným úspěchem loňského roku bylo vydání monografie „Koloskopie“, na které pracoval společně s primářem MUDr. Ondřejem Urbanem, Ph.D., z Vítkovické nemocnice. „Na publikaci se ale autorsky spolupodílelo více než 20 odborníků z Česka i jiných zemí,“ doplnil Falt s tím, že tato kniha se zatím jako jediná na českém trhu komplexně a aktuálně zabývá všemi aspekty koloskopického vyšetření.

Přemysl Falt se narodil v roce 1981 v Humpolci. Již při studiu na gymnáziu měl velmi blízko k biologii a věnoval se studentské vědecké činnosti. Po dokončení studia medicíny na Karlově Univerzitě v roce 2006 nastoupil do Vítkovické nemocnice. „Již během studia jsem se dozvěděl o tom, že v Ostravě funguje vynikající Centrum péče o zažívací trakt, což byl jeden z důvodů, proč jsem zde nastoupil,“ prozradil mladý gastroenterolog, který během 10 let svého lékařského působení dosáhl úspěchů, jež někteří nedosáhnou ani za celou kariéru. Za svůj vrchol ale mladý lékař získané ocenění rozhodně nepovažuje. „I nadále budu ve své práci pokračovat stejně usilovně,“ doplnil s úsměvem MUDr. Falt, který se v současnosti specializuje na diagnostické a terapeutické metody digestivní endoskopie, léčbu idiopatických střevních zánětů a ultrazvuková vyšetření. Ve svém volném čase se věnuje rodině, cyklistice, historii, akvaristice a zahradničení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: