Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Na dětské oddělení Vítkovické nemocnice přivanula velikonoční atmosféra

23.3.2016

Jarní motivy na stěnách, nástěnky plné kraslic a povídání o Velikonocích. I tak může vypadat nemocniční oddělení – konkrétně dětské oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Zdejší personál se touto cestou stejně jako v minulých letech snaží přinést Velikonoce k lůžkům malých pacientů, kteří nemohou být během svátečního období doma. Na výrobě dekorací se přitom podílí jak zdravotníci a dětští pacienti, tak i zdejší dobrovolníci.

„Spolu s našimi učitelkami vyráběly děti například velikonoční slepičky, ovečky i různé jarní květinové ozdoby. Nechybělo ale ani vyprávění o jaru a Velikonocích, všech tradicích a symbolech. Do Velikonoc pak máme připraveno ještě tradiční zdobení perníčků a kraslic, nebo i výrobu ozdob z keramické hlíny. V rámci spolupráce se sdružením Adra navíc probíhají výtvarné dílničky rovněž zaměřené na jaro a Velikonoce,“ prozrazuje staniční sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice Bohumila Lokajová, Dis.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě zmíněných dětí, personálu a dobrovolníků zapojují také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit výzdobu pro jídelnu i chodby dětského oddělení, které září jarními barvami, kuřátky, včeličkami a samozřejmě i kraslicemi.

 „Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou. Malým pacientům se snažíme pobyt v nemocnici zpříjemňovat celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže seznam aktivit, které s dětmi podnikáme, je opravdu dlouhý,“ říká Bohumila Lokajová s tím, že na velikonoční pondělí navíc dostanou všechny hospitalizované děti od personálu malou výslužku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: