Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pomoc při špatném spaní i chrápání nabídne Den zdravého spánku Vítkovické nemocnice

17.3.2016

Trápí vás špatné spaní? Stěžují si blízcí na chrápání? Vysvobození může nabídnout Den zdravého spánku ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Osvětová a preventivní akce konaná k příležitosti Světového dne spánku proběhne v pondělí 21. března od 12:30 do 16.00 hodin a zahrne bezplatné lékařské prohlídky, konzultace i ukázky vyšetření v laboratoři. Akce se bude konat ve Vítkovické nemocnici v budově H3 ve 2. poschodí.

Problémů se spánkem existuje celá řada. „Špatné usínání, časté probouzení, mikrospánky, neustálý pocit nevyspání, chuť ke spánku v jinou než konvenční dobu. Problémem je ale i chrápání, které sice na první pohled obtěžuje jen ostatní členy domácnosti, ve skutečnosti však může způsobit i smrt. Neléčené těžké chrápání totiž může vést k syndromu spánkové apnoe, tedy stavu, kdy se kvůli ochabnutí svalů v ústech a jazyku zastaví dech opakovaně až na několik sekund,“ vyjmenovává možné obtíže primář oddělení ORL Vítkovické nemocnice MUDr. Libor Jeřábek, Ph.D., MBA.

Mnohé spánkové problémy je přitom možné úspěšně korigovat, zejména pokud jsou zachyceny v počátečních stádiích. A právě proto je zde i Den zdravého spánku pořádaný oddělením ušním, nosním a krčním a spánkovou laboratoří Vítkovické nemocnice.

„V rámci preventivní akce budeme nabízet všem příchozím bezplatná vyšetření i konzultace a v případě zjištění potíží budou mít zájemci také možnost objednat se do spánkové laboratoře. Přijít mohou lidé bez ohledu na věk, a to s kartou zdravotní pojišťovny a občanským průkazem,“ uzavírá MUDr. Libor Jeřábek, Ph.D., MBA

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: