Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Lékař Vítkovické nemocnice získal ocenění za léčbu obezity

5.2.2016

Vedoucí lékař pro obezitologii Vítkovické nemocnice, MUDr. Pavol Holéczy, CSc., získal prestižní ocenění Slovenské lékařské společnosti. Jedná se o Bronzovou medaili za zásluhy o rozvoj společnosti, kterou lékař obdržel za svůj významný přínos v léčbě obezity.

Pavol Holéczy má na svém kontě stovky úspěšných operací a zákroků, desítky odborných publikací i členství v řadě odborných lékařských spolků. Kromě toho ale nese také velkou zásluhu na vzniku slovenského Centra pro bariatrickou a metabolickou chirurgii, ve kterém byly vůbec poprvé na Slovensku prováděny rozličné operace pro léčbu obezity.

MUDr. Pavol Holéczy pracuje jako lékař více než pětatřicet let a převážnou část své praxe se specializuje právě na problematiku obezity. „Svou úplně první operaci zaměřenou na léčbu obezity, konkrétně bandáž žaludku, jsem provedl v roce 1997 v Bratislavě. Do mého odchodu do Česka v roce 2004 jsme pak takových operací v Bratislavě provedli téměř stovku,“ vzpomíná na své začátky v operační léčbě obezity, tedy bariatrii, MUDr. Pavol Holéczy, CSc., vedoucí lékař pro obezitologii Vítkovické nemocnice, který dnes provádí u pacientů se závažnou obezitou standardně i ty nejnáročnější zákroky. Jeho portfolio zahrnuje resekce žaludku, bypassové operace i laparoskopickou plikaci, při které je část stěny žaludku vnořena dovnitř žaludku.

Za svůj přínos v léčbě obezity byl nyní lékař na návrh výboru Slovenské diabetologické společnosti oceněn Bronzovou medailí Slovenské lékařské společnosti, která je mu také netradičním dárkem k šedesátým narozeninám.„Byl jsem velmi překvapen, ocenění jsem vůbec nečekal, a už vůbec ne na návrh diabetologické společnosti, byť jsem místopředsedou jejich obezitologické sekce. Toto ocenění vnímám jako zdůraznění významu široké mezioborové spolupráce v léčbě obezity a výraz uznání od kolegů, kteří mé vyznamenání navrhli,“ popisuje MUDr. Holéczy své pocity těsně po získání ceny na XIII. Slovenských obezitologických dnech.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: