Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vánoční akce dětských obezitologů Vítkovické nemocnice vzbudila velký ohlas rodičů

28.12.2015

Odborníci na dětskou obezitu z Vítkovické nemocnice nabídli v prosinci možnost vyšetření souvisejících s nadváhou bez nutnosti čekání na objednání. O akci s názvem Vánoční kila s Vítkovickou nemocnicí projevilo zájem celkem 25 rodičů s dětmi nejčastěji v předškolním a mladším školním věku, z nichž drtivá většina skutečně potřebovala odbornou pomoc. Lékaři proto vyzývají rodiče, aby problematiku dětské obezity nepodceňovali a řešili ji včas.

 „Zájem rodičů o vyšetření a konzultace obtíží s nadváhou byl opravdu velký, čehož si velmi vážíme, a za což i rodiče chválíme. Není lepší cesta, než začít korigovat špatné návyky vedoucí k obezitě již v dětském věku, dříve než se objeví i další přidružená onemocnění a zdravotní obtíže,” říká MUDr. Jan Boženský, primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice s tím, že u dětí má obezita kromě negativních dopadů na zdraví navíc často také negativní dopady na psychiku, a to zejména ve školním věku, kdy se děti v důsledku obezity stávají terčem posměchu a hůře navazují sociální vztahy.

Rodiče, kteří prosincovou akci bezplatných vyšetření obezity u dětí nestihli, mohou oslovit dětské lékaře Vítkovické nemocnice s žádostí o vyšetření také nyní, a to na čísle 595 633 551. „Příchozí děti u nás čeká provedení tělesné analýzy a posouzení rizika obezity. Pokud toto riziko bude vysoké, dětem nabídneme pomoc v rámci dětské obezitologické ambulance a spolupracujeme rovněž s nutriční ambulancí, takže péče je skutečně komplexní,“ dodává MUDr. Boženský s tím, že tato péče je plně hrazena zdravotními pojišťovnami.

Hlavní příčinou obezity dětí je nadměrný příjem slazených nápojů, dalších cukrovinek a také málo pohybových aktivit. „Když si uvědomíme, kolik cukru obsahují slazené nápoje, tak děti běžným pohybem nemají šanci tuto přijatou energii spálit. Nejlepší je proto se nadváze vyvarovat a vůbec nepřibrat,“ míní primář Boženský s tím, že hlavním viníkem obezity dětí jsou jejich rodiče, kteří rozhodují o stravě svých potomků.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: