Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Na Dni diabetu se ve Vítkovické nemocnici dnes nechala vyšetřit stovka příchozích

13.11.2015

Téměř stovka příchozích se dnes nechala vyšetřit během čtyřhodinového programu Dne diabetu s NADACÍ AGEL, který se konal ve Vítkovické nemocnici v Ostravě. Ačkoliv počet lidí s diabetem v české populaci neustále roste, byli zdravotníci s naměřenými výsledky velmi spokojeni. Zaznamenány byly i extrémní výsledky.

„Naprostá většina příchozích, kteří se dnes nechali vyšetřit, měla výsledek hodnoty krevního cukru v normě, a to včetně seniorů. Pouze u dvou osob jsme zaznamenali abnormální výsledek, a proto jsme jim také doporučili vyhledat svého praktického lékaře, který jim dá žádanku na diabetologii,“ popsala zdravotní sestra diabetologické ambulance Vítkovické nemocnice Věra Fikáčková s tím, že lidé si mohli na místě také nechat změřit krevní tlak.

Ačkoliv i u krevního tlaku byly zdravotní sestry s naměřenými hodnotami lidí spokojeny, zaznamenaly i jeden extrémní případ. „U pána v seniorském věku jsme naměřily hodnotu 200/110, což už je opravdu zdraví ohrožující stav. Zavedli jsme jej proto okamžitě na příjmovou ambulanci nemocnice, kde jeho stav stabilizovali a také předepsali léky. Zajímavé je, že pán se nikdy s tlakem neléčil a ani o těchto svých potížích nevěděl,“ uvedla Věra Fikáčová.

Během celé akce se zájemci mohli také podrobně seznámit s prací NADACE AGEL, podpořit její činnost zakoupením drobného upomínkového předmětu i třeba jen symbolicky přispět dobré věci. “Mám radost, že pomáhat druhým není lidem cizí, o čemž svědčí to, že někteří z příchozích podpořili naši činnost koupí upomínkového předmětu,“ prozradila výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: