Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice má nový 3D ultrazvuk pro sledování ještě nenarozených miminek

8.7.2015

Budoucí maminky z Ostravska mohou svá nenarozená miminka sledovat ještě detailněji a kvalitněji. A to díky novému 3D sonografickému přístroji, který má k dispozici gynekologické oddělení Vítkovické nemocnice, člen skupiny AGEL. Nový sonograf má menší tkáňovou zátěž, a tedy menší rizika pro plod, což oceňují jak budoucí rodiče, tak samotní lékaři, kteří s jeho pomocí mohou odhalit například vrozené genetické i jiné vady.

V průběhu těhotenství každá žena absolvuje sérii povinných ultrazvuků, které sledují zdravotní stav potomka a často mohou prozradit například také jeho pohlaví. Nepovinným, dnes však již běžně poptávaným vyšetřením, je pak 3D ultrazvuk. „3D ultrazvukové vyšetření poskytuje nastávajícím rodičům za příhodných podmínek podrobný plastický obraz, na kterém jsou viditelné veškeré detaily a je tak díky němu možné sledovat například i to, na koho z rodičů je dítě podobné. 3D ultrazvuk dnes poptává skutečně většina maminek, některé jej dokonce absolvují i vícekrát. Určitou roli samozřejmě hraje starost o zdraví a správný vývoj dítěte, velkým lákadlem je ale především vizuální věrnost 3D obrazu, kterou oceňují také tatínkové,“ vysvětluje MUDr. Lukáš Režňák z gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice.

Pro provádění 3D sonografu má přitom Vítkovická nemocnice nyní k dispozici nový přístroj Model GE Voluson E8, který nabízí preciznější a věrohodnější vyšetření než předchozí generace přístroje, kterou na oddělení využívali. Za optimálních podmínek může být obraz plodu až neskutečně přesný.

Zájemkyně o vyšetření 3D ultrazvukem se mohou objednávat bez doporučení lékaře na telefonním čísle 595 633 516. Ideální termín pro 3D ultrazvuk je mezi 17. a 28. týdnem těhotenství.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: