Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Odborníci na digestivní endoskopii z celého Česka se sjedou do Ostravy

16.6.2015

Ostrava bude již tento pátek hostit již devátý ročník mezinárodní endoskopické konference Ostrava Live Endoscopy. Ta se tentokrát zaměří především na význam endoskopického tréninku na zvířecích modelech. Hlavní programovou náplní konference budou atraktivní živé přenosy zákroků z Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice, která je organizátorem akce. Vítkovičtí odborníci na konferenci rovněž představí unikátní endoskop SpyGlass DS, který vlastní jako jediné pracoviště na Moravě.

Konference proběhne v Clarion Congress Hotelu Ostrava, zaměřená bude ale prakticky. „Odborný program zahrne celkem čtyři audiovizuální přenosy z Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice, takže přestože účastníci budou sedět v konferenčních prostorách, praktické ukázky reálných zákroků uvidí v reálném čase. Tématem letošního ročníku je Endoskopický trénink, proto řeč bude o všem, co lze v endoskopii zažívacího traktu natrénovat,“ říká primář vítkovického centra MUDr. Ondřej Urban, PhD., s tím, že součástí akce bude také doprovodná výstava firem působících v oblasti gastroenterologie a gastrointestinální endoskopie.

Na konferenci bude odborné veřejnosti také poprvé představen unikátní endoskop SpyGlass DS. Endoskopické pracoviště Vítkovické nemocnice je jedním ze 14 evropských center, které tento speciální přístroj vlastní.

Konference bude slavnostně zahájena v pátek 19. června 2015 v 8.15 hodin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: