Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Den zdraví ve Vítkovické nemocnici nabídne řadu bezplatných vyšetření

2.4.2015

Sedmý duben je Světovou zdravotnickou organizací vyhlášen za Světový den zdraví a k jeho oslavám se připojují zdravotnická zařízení na všech kontinentech. Výjimkou nebude ani Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL, která zve všechny zájemce na plejádu bezplatných vyšetření. Lákadlem pro návštěvníky bude například novinka v podobě speciálního analyzátoru umožňujícího měření oxidu uhelnatého v dechu, nutriční poradenství nebo vyšetření krve.

Tradiční součástí Dne zdraví ve Vítkovické nemocnici bude možnost konzultací s lékařem, vyšetření krevního obrazu, tuku, cukru a cholesterolu z krve, vyšetření EKG či prostaty a chybět nebude ani oblíbené bezplatné nutriční poradenství. Vše přitom nabídne v tento den nemocnice zcela zdarma. „Cílem této akce je vést pacienty, ale také personál nemocnice, k odpovědnosti za své zdraví. Mnoho lidí s návštěvou lékaře váhá, i když má podezření, že něco není v pořádku. Mnohdy jim právě podobné akce dodají potřebnou odvahu nechat se vyšetřit,“ uvádí manažerka ošetřovatelské péče Vítkovické nemocnice Xenie Gašparová.

Novinkou letošního ročníku bude navíc možnost vyšetření pomocí speciálního analyzátoru pro kuřáky. „Přístroj je určen především pro vyšetřování kuřáků, kteří mohou snadno zjistit, nakolik mají cigarety negativní vliv na jejich zdraví,“ vysvětluje Xenie Gašparová s tím, že v Česku kouří každý čtvrtý dospělý. Téměř dvacet procent ze všech úmrtí v Česku je přitom způsobeno právě nemocemi spojenými s kouřením.

Den zdraví ve Vítkovické nemocnici bude probíhat v úterý 7. dubna od 12:30 do 16.00 hodin a zvaní jsou zájemci všech věkových kategorií. Výchozím bodem bude Lékárna AGEL, kde získají zájemci veškeré informace.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: